Delen via sociale media

 

Een kleine greep uit onze meubelen die wij geheel zelf ontwerpen en maken. 

Voor onze meubelen gebruiken we top kwaliteit materialen. Alles wordt met de hand gemaakt. Elk product is hierdoor uniek! 

Kom gerust een keer langs in onze winkel !

Soorten Materialen

We gebruiken verschillende houtsoorten, waaronder eiken en kersen vanwege de uitstraling en warmte van het materiaal. Voor sommige constructieve delen gebruiken we beuken (bijvoorbeeld ladegeleidingen). 

Indien het ontwerp niet toelaat dat er voor een bepaald deel massief materiaal wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij ingelegde bladen, zal er gebruik gemaakt worden van hoogwaardig plaatmateriaal.
Onze ontwerpen en fabricage methoden zijn uiteraard ook op duurzaamheid en praktisch gebruik gericht.

Zo zijn de meeste meubelen eenvoudig te plaatsen doordat bijvoorbeeld de kasten grotendeels uitneembaar zijn; tafelbladen eenvoudig los te maken zijn van het onderstel, etc.

We gebruiken verschillende houtsoorten, waaronder eiken en kersen vanwege de uitstraling en warmte van het materiaal. 
Voor sommige constructieve delen gebruiken we beuken (bijvoorbeeld ladegeleidingen). 
gericht. 

Mocht het onverhoopt nodig zijn dat U een reparatie moet laten uitvoeren op een van onze producten, dan zult U blij zijn te horen dat het materiaal en de verbindingen hoogwaardig en reparabel zijn. 

 

Eikenhout is een bijzonder duurzame loof houtsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in het interieur. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Eiken is een hard houtsoort en wordt ook wel onder de Engelse benaming Oak gebruikt.

Het Eikenhout wat Jo Frencken meubelen gebruikt voor de vervaardiging van meubelen wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Eiken is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het eikenhout is van geen enkel stuk hout gelijk.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen
van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen, gemaakt van eiken, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

 

 Kersenhout is een bijzonder duurzame loofhoutsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in het interieur. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Kersen is een houtsoort variërende in hardheid, afhankelijk van de herkomst van het hout, en wordt ook wel onder de botanische naam Prunus Avium gebruikt.

Omdat, met name Europees, kersenhout de laatste jaren moeilijk te verkrijgen is, wordt kersen steeds meer een houtsoort wat in de exclusievere interieurs terug te vinden is. Het is vaak dan ook dat de afwerking en daardoor ook uitstraling van meubelen hierop worden afgestemd.