Delen via sociale media

 

Een kleine greep uit onze meubelen die wij geheel zelf ontwerpen en maken. 

Voor onze meubelen gebruiken we top kwaliteit materialen. Alles wordt met de hand gemaakt. Elk product is hierdoor uniek! 

Kom gerust een keer langs in onze winkel !

Afwerking

De afwerking van een meubel vraagt de meeste aandacht, en is daarom ook een van de meest tijdrovende processen in de fabricage. In onze meubelmakerij worden speciale materialen gebruikt voor de afwerking van de producten. 
Het voert te ver om het gehele afwerktraject hier te beschrijven, maar wellicht een tipje van de sluier: 

We gebruiken geen standaard beitsen en kleurlakken voor de afwerking omdat deze niet voldoende warmte en natuur uitstralen, maar hebben eigen recepturen ontwikkeld voor het kleuren van het hout met behulp van hout eigen kleurstoffen. Het resultaat hiervan laten wij U graag zien

De een na laatste laag op onze meubelen is de lak. Op tafelbladen en stoelen is een laklaag vaak gewenst ter bescherming van het product tegen vocht, ongelukjes en bijvoorbeeld condens op glazen. De lak die wij gebruiken vindt zijn oorsprong in natuurproducten uit India en is gebaseerd op fysisch drogende polymeren.

Het eerste is voor U belangrijk, het betekend dat de laklaag slechts een minimale, beheersbare bijdrage aan het uiterlijk van het meubel levert, wat de uitstraling ten goede komt.

Het tweede aspect is van belang omdat fysich drogende lak te repareren is, in tegenstelling tot veel chemisch uithardende lakken die een dusdanige vernetting hebben bij uitharding dat de uiteindelijke laag er dikwijls niet alleen uitziet als een laag plastic, maar ook de persistentie ervan heeft.